Workshop Dans en Poederfotografie van Ferry Knijn

Workshop Dans en Poederfotografie van Ferry Knijn

Vandaag ging ik een workshop Dansfotografie en Poederfotografie volgen bij Ferry Knijn in Studio34x. Er waren zeven cursisten aanwezig bij deze workshop. Er waren twee breakdancers van D-Factor (Emile Strijker en Michel Mens). Er zou ook nog een ballerina komen maar door familie omstandigheden kon zij er niet bij zijn.

De workshop begon met een voorstelrondje en daarna kregen wij een stukje theorie. Na de theorie uitleg ging Ferry de praktijk uitleggen. Met verschillende opstellingen heeft Ferry tips en uitleg gegeven. Als je een sprong van een danser gaat fotograferen dan is de timing erg belangrijk. Je wilt de danser op het hoogste punt fotograferen.

Na de praktijk uitleg gingen we lunchen en daarna gingen wij in twee groepen foto’s maken. Je kon in overleg met de danser bepalen wat voor soort foto je ging maken. Ik had een moodboard meegenomen. Een moodboard is een aantal foto’s waarmee je kan laten zien wat voor foto’s je wilt maken.

Emile Strijker Breakdancer

Breakdancer Emile Strijker

Dit is de eerste pose die ik heb gemaakt. Je moet op verschillende dingen tegelijk letten. De belichting natuurlijk, de timing met het model afspreken. Een danser kan zo’n pose niet minuten aanhouden.

Nadat ik een aantal foto’s had gemaakt ging de volgende aan de slag met de danser. Rond drie uur begonnen wij met de poederfotografie. In een speciale ruimte gebruiken wij bloem om een speciaal effect te krijgen. Ook hier draait het weer om timing. Je moet even iets langer wachten omdat de bloem zich wel moet verspreiden.

Emile Strijker poeder

De sprong van Emile Strijker met poeder

Zoals je ziet krijg je hele leuke effecten. Het geeft natuurlijk wel een rotzooi en daarom zal ik het niet zo snel thuis doen.

Links

Foto’s op zonerama
Ferry Knijn
D-Factor Emile Strijker en Michel Mens
Studio34x
Visagie: Ashley Wolthers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *