Over mij

De fotograaf Remko van Erkelens

Ik heet Remko en ben 45 jaar. Ik woon al bijna heel mijn leven in Zoetermeer (vlakbij Den Haag). En ik heb daar een eigen appartement.
Mijn vader heeft vroeger een doka gehad en ik heb toen ook wel eens zwart-wit foto’s gemaakt en afgedrukt. Toen ik klein was wilde ik graag cameraman bij de tv worden, maar  dat is er nooit van gekomen. Ik ben wel blijven filmen, en samen met mijn vader filmen wij regelmatig amateurvoorstellingen. Deze voorstellingen filmen wij met twee camera’s en daarna wordt de voorstelling gemonteerd. Verder ga ik graag naar het theater en dan vooral naar musicals en dansvoorstellingen.

Nieuwe hobby

Sinds april heb ik een spiegelreflexcamera. En sindsdien ben ik nog meer bezig met fotograferen. Zelf vind ik het vooral leuk om mensen te fotograferen. Portretfotografie maar ook in het theater of evenementen. De eerste dagen dat ik mijn camera had zijn wij naar de vlindertuin geweest. Dat was ook erg leuk om te doen. De vogelshow in Diergaarde Blijdorp is ook een leuk uitdaging om te fotograferen.

Vogelshow

Vogelshow in Diergaarde Blijdorp

Apparatuur

Sinds kort heb ik een Canon 750D spiegelreflexcamera. Dit is een camera met een CROP sensor. Dat houdt in dat de sensor kleiner is dan bij een full frame camera.

Ik heb de volgende lenzen:

  • Canon EF-S 18 – 135 mm iS STM F3.5/5.6
  • Canon EF-S 60 mm F2.8 lens USM
  • Canon EF 70-200 mm F4 L IS USM

De Canon EF 70-200 mm is een fijne en mooie lens om portretfoto’s mee te maken. Thuis heb ik een achtergrondsysteem met verschillende kleuren rollen papier. En een set Godox studioflitsers. Daarmee kan ik thuis mooie portretfoto’s maken.

Achtergrondsysteem

Huiskamer studio

Hobby of werk?

Wat zou het leuk zijn om van een hobby je werk te maken. Het fotograferen vind ik erg leuk. En ik krijg veel complimenten voor de foto’s. Dan kan je het wel als hobby blijven doen maar waarom zou je niet proberen er geld mee te verdienen? Ik heb op dit moment een baan bij een uitgever. Op dit moment ben ik een parttime fotograaf. Omdat ik mij altijd wil verbeteren oefen ik veel en volg ik ook workshops en cursussen. Op die manier leer ik nieuwe dingen en doe ik veel ervaring op. Zo heb ik een workshop studioverlichting, portretfotografie, architectuurfotografie, dansfotografie en avondfotografie gevolgd.

Lijkt het je leuk om eens een fotoshoot te doen? Neem dan een kijkje bij de tarieven.

Als je het leuk vind kan je ook mijn instagram account volgen: http://www.instagram.com/remkofotografie.nl/

Op Facebook heb ik een pagina aangemaakt die je kan liken. https://www.facebook.com/remkofotografie.nl/